Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώνεται λίγο μετά τις 04:00 στην Αττική, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, με τον «Μπάλλο» να συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας.

Από νωρίς σήμερα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι μετεωρολόγοι εφιστούσαν την προσοχή στο χρονικό διάστημα από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς εκεί αναμένεται η μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού.

Ενδεικτικά τα όσα είπε ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος εκτιμούσε ότι ο «Μπάλλος» θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τις επόμενες ώρες. Το ίδιο προβλέπει και το Poseidon System.

Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, εκτός από το Καστελόριζο, όπου η πιθανότητα για βροχή είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή, σε όλη την υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος με μπόρες βροχές και καταιγίδες.

Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια τμήματα της χώρας, όπως και στα υπόλοιπα ανατολικά και κυρίως νότια νησιωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, με τον καιρό να είναι πιο «κλειστός» στη βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις παράκτιες περιοχές.

Στα πολύ βορειοδυτικά σύνορα της χώρας και σε μεγάλα υψόμετρα, θα έχει ξανά χιόνια, πολύ πιο τοπικά και ασθενή. Από μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Παρασκευής, βλέπετε ότι ο σχετικός χάρτης της ΕΡΤ3 γεμίζει με θαυμαστικά κινδύνου. Δείτε τις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, μεταξύ των οποίων η πολύπαθη Εύβοια που κινδυνεύει να έχει μεγάλες πλημμύρες εξαιτίας των καλοκαιρινών πυρκαγιών.

Περισσότερα σε λίγο…