Κολωνός – Γιατί «πνίγηκε» η γειτονιά της Αθήνας

Ο Κολωνός είναι μια από τις περιοχές της Αθήνας όπου η κατάσταση μετά το πέρασμα του «Μπάλλου» ήταν κυριολεκτικά απελπιστική. Η γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, όταν ξύπνησαν οι κάτοικοι είχε μετατραπεί σε μια… μεγάλη λίμνη. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία κατοίκου της περιοχής να περάσει από τους πλημμυρισμένους δρόμους με κανό.

Πώς δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση

Γιατί, όμως, πνίγηκε ο Κολωνός; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν τα σπίτια τους να κινδυνεύουν. Πηγές του Δήμου Αθηναίων τονίζουν ότι στην περιοχή του Κολωνού δεν υπάρχει κεντρικό  αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχε μια μελέτη από το 1998 που δεν υλοποιήθηκε ποτέ γιατί εμπλέκονται πολλοί φορείς ( ΕΥΔΑΠ, Περιφέρεια, Δήμος).

Για να προχωρήσει το έργο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Δήμος ανέλαβε την ευθύνη και να επικαιροποιήσει τη μελέτη (κάτι που έχει ήδη γίνει) και να κάνει το έργο που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εντός του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που έχει γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και έχουν ενημερωθεί αναλυτικά οι παρατάξεις, αλλά και ο κόσμος της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Κολωνού επιθυμούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα, οι διαδικασίες να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή και έτσι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τα σπίτια τους, αλλά και τους ίδιους, όταν υπάρχει μια τόσο σφοδρή κακοκαιρία, όπως ο «Μπάλλος».