Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-1 – Στην κορυφή με ήρωα τον Μεντί η Τσέλσι

Λαμπάδα στον Μεντί θα πρέπει να ανάψει η Τσέλσι. Ο Σενεγαλέζος έπιασε τα… άπιαστα και η Τσέλσι κατάφερε να φύγει με ένα πάρα πολύ δύσκολο διπλό από το Community Stadium, επικρατώντας με 1-0. Το γκολ του Μπεν Τσίλγουελ ήταν αρκετό για τους κακούς «μπλε» που έφτασαν σε ακόμη μία νίκη και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Premier League.

20η φορά που ο Μεντί κρατάει το «μηδέν» σε ματς της Premier League, με τον Σενεγαλέζο να πραγματοποιεί έξι επεμβάσεις για… γκολ!

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι, έχοντας το μυαλό τους περισσότερο στα μετόπισθεν. Χρειάστηκαν να περάσουν πάνω από 20 λεπτά για να έρθει η πρώτη «καθαρή» ευκαιρία στην αναμέτρηση. Σε μία στημένη φάση, ο Μπεούμο σημάδεψε το δοκάρι της Τσέλσι, βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Στην αντεπίθεση η Τσέλσι κατάφερε να σκοράρει με τον Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο ο Βέλγος ήταν οφσάιντ, με αποτέλεσμα το τέρμα του να ακυρώνεται. Από εκεί και μετά οι «μπλε» πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν περισσότερο τους γηπεδούχους.

Στο 27ο λεπτό, ο Κόβασιτς προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μάλιστα λίγο έλειψε να τα καταφέρει, καθώς η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Μπρέντφορντ και κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι «μπλε» συνέχισαν το πρέσινγκ και δικαιώθηκαν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσίλγουελ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με ένα όμορφο γυριστό άνοιξε το σκορ και έβαλε την ομάδα του Τόμας Τούχελ μπροστά στο σκορ.

Αυτο ήταν το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Άγγλου αριστερού μπακ, με την Τσέλσι και την Εθνική ομάδα του.

Η Μπρέντφορντ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και ισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό, με τον Τόνεϊ να πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φάσεις, χωρις ωστόσο να φτάνει σε κάποιο τελείωμα.

Μάλιστα, η Τσέλσι ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Ρομέλου Λουκάκου βρέθηκε σε θέση βολής στο 71ο λεπτό και αστόχησε από πολύ κοντά. Ο Βέλγος ωστόσο ήταν οφσάιντ όπως φάνηκε και από τα ριπλέι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τόνεϊ έπιασε το σουτ από τη μικρή περιοχή, με τον Μεντί ωστόσο να φωνάζει «παρών» και να διώχνει σε κόρνερ. Η Μπρέντφορντ κράτησε τον ρυθμό και ο Μπεούμο βρήκε χώρο και σημάδεψε το δοκάρι του Μεντί για δεύτερη φορά!

Οι γηπεδούχοι βρήκαν και άλλη τεράστια ευκαιρία στο 83ο λεπτό, ωστόσο ο Μεντί ήταν και πάλι εκεί, βάζοντας «στοπ» στον Γκόντος που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σενεγαλέζο από πολύ πλεονεκτική θέση.

Και στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά του Γιάνσον να βρει πάνω στον Μεντί, που ήταν… παντού μπροστά από την εστία της Τσέλσι.