Τα έχουν εντελώς χαμένα και ρεζιλεύονται

Εντάξει, οι άνθρωποι τάχουν τελείως χαμένα, δεν ξέρουν ούτε τι λένε, ούτε τι κάνουν, πάνε από ήττα σε ήττα, έχει κοκκινίσει ο σβέρκος τους από τις σφαλιάρες και καταφεύγουν σε μυθεύματα για να πουλήσουν εκδούλευση στα αφεντικά τους!

Το τελευταίας εσοδείας παραμύθι τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο: Να τιμωρήσει, λένε, η Super League 1 τον Ολυμπιακό επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να ακυρωθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Λίγκας με την οποία τροποποιήθηκε το καταστατικό της και κατέστη υποχρεωτική η κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων εικόνας και ήχου.

Για την δικαιολόγηση αυτής της απιθανότητας που σκέφτηκαν στο πειραγμένο μυαλό τους επικαλέστηκαν το άρθρο 35 του ΚΑΠ που επιβάλλει όλες οι εντός του ποδοσφαίρου διαφορές να επιλύονται από τα δικαστικά και διαιτητικά όργανα της ΕΠΟ.

Θαυμάσιο το άρθρο 35 του ΚΑΠ, έτσι όπως τις περιγράφει πρέπει να επιλύονται όλες οι διαφορές, να αποφεύγονται τα πολιτικά δικαστήρια και να καθίσταται αποκλειστικό όργανο επίλυσης των διαφορών ( και για τα θέματα τροποποίησης του Καταστατικού) το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου ( το ελληνικό CAS δηλαδή) που έχει νόμιμα συστήσει η ΕΠΟ και ισχύει για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι μένει να δούμε; Ποιοι είναι εκείνοι που παραμένουν πιστοί στο καταστατικό και στους κανονισμούς της ΕΠΟ και στο καταστατικό της Super League «για την υποχρεωτική διαιτητική επίλυση των διαφορών» και ποιοι έγραψαν τα καταστατικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι και την ίδια ώρα ζητάνε τα ρέστα από εκείνους που είναι νομιμότατοι και υπερασπίζονται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ξέρετε τι καλείται να αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ από Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της προσφυγής του Ολυμπιακού; Πρώτα, αν είναι ή όχι αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και μετά αν έχει δίκιο ή όχι ο Ολυμπιακός.

Γιατί οι αποφάσεις θα ληφθούν με αυτή τη σειρά; Επειδή έχει κατατεθεί ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου ένσταση αναρμοδιότητας, κάποιοι δηλαδή του είπαν κατάμουτρα ότι είναι αναρμόδιο και ότι αρμόδια για να λύσουν τη διαφορά του Ολυμπιακού με τη Λίγκα είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Η Super League 1, οι δέκα ομάδες που άσκησαν παρέμβαση υπέρ της Λίγκας, δηλαδή υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και η ΕΠΟ! Μάλιστα κύριοι, στο κόλπο είναι και η ίδια η ΕΠΟ, χωρίς να ντρέπεται και να αισχύνεται καθώς και η ίδια άσκησε παρέμβαση υπέρ της Λίγκας, άρα συμφώνησε με την ένσταση αναρμοδιότητας, δηλαδή η ίδια η Ομοσπονδία λέει πως το «δικό της « Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο.

Λέει, δηλαδή, η Ομοσπονδία σε μια ομάδα – μέλος της Super League 1 ότι κακώς προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, δηλαδή στην Ομοσπονδία (όπως το καταστατικό και ο ΚΑΠ επιβάλλουν) και ότι έπρεπε να καταφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να βρει το δίκιο της.

Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι δέκα ομάδες ξεφτιλίζουν το καταστατικό της ΕΠΟ και της Λίγκας, ακυρώνουν την εξουσία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και μετά, επειδή βλέπουν που πάει το πράγμα, ξεκινάνε να εκβιάσουν τον Ολυμπιακό με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, το οποίο αυτοί έχουν ξεφτιλίσει με την ένσταση αναρμοδιότητας του Διαιτητικού Δικαστηρίου που κατέθεσαν.

Κ ι ύστερα, όταν καταλαβαίνουν τι έκαναν, αναθέτουν σε κάτι «ανυπόγραφα τυπάκια» να λένε δεξιά κι αριστερά ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός!!

Όχι, δεν είναι παρανοϊκή η στάση τους, δεν είναι μόνο ότι τα έχουν χαμένα. Είναι αλητεία ολκής, είναι απελπισία για την ήττα που έρχεται είτε στο Διαιτητικό είτε στα πολιτικά δικαστήρια και θα συντρίψει τις ευκαιριακές πλειοψηφίες τους με τις οποίες πίστεψαν πως μπορούν να καταργήσουν το νόμο και να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την κεντρική διαχείριση. Ακόμη είναι απελπισία επειδή αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός και τελικά δεν μπορεί παρά να κερδίσει υπερασπιζόμενος και την αρμοδιότητα των ποδοσφαιρικών οργάνων και το νόμο για τα δικαιώματα εικόνας και ήχου των ομάδων.

Είναι τέτοια και τόσο η αντιολυμπιακή εμμονή τους που παράτησαν εντελώς από την επίθεση τους τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν προσέφυγε καν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, πήγε κατευθείαν στα πολιτικά δικαστήρια και επιτίθενται με άσφαιρα «για το μεροκάματο» την μόνη ομάδα, τον Ολυμπιακό, που τήρησε απολύτως την ποδοσφαιρική τάξη και υπερασπίζεται με επιμονή τα καταστατικά και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της Λίγκας.

ΤΙ δεν άντεξαν όλοι αυτοί; Ότι ο Ολυμπιακός τήρησε απολύτως την ποδοσφαιρική έννομη τάξη, πήγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ότι πήρε χαμπάρι το κόλπο που του ετοίμαζαν με τις προθεσμίες στα πολιτικά δικαστήρια και κατέφυγε κι εκεί για να τους προλάβει σε ό,τι ετοίμαζαν.

Αντέχουν και την ξεφτίλα όμως τα παπαγαλάκια, αρκεί το μεροκάματο να είναι καλό και να είναι στο κόλπο για επόμενα.

Πάντα θα υπάρχουν γραφικοί που έχουν ανάγκη τους εργολάβους της παραπληροφόρησης για να αισθάνονται ότι κάνουν κουμάντο!

Υ.Γ. Όταν με το καλό το Διαιτητικό Δικαστήριο πάρει τις αποφάσεις του θα σας ετοιμάσω για δώρο ένα σπέσιαλ θέμα. Τότε να δείτε τρέξιμο!