Walk For Freedom – «Περπατάμε» για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018).

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ξεκινά το «Περπάτημα για την Ελευθερία» σε 5 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Καρδίτσα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Mερικά στοιχεία για το trafficking

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Estimates of Modern Slavery, σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Global Slavery Index, ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται σύγχρονη δουλεία υπολογίζεται σε 89.000.

Το Walk for Freedom διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Πανευρωπαιϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, 18η Οκτωβρίου, από την Α21 μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση.

Η πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα trafficking έγινε στη Θεσσαλονίκη

Για την εμπορία ανθρώπων που «συμβαίνει και εδώ» έκαναν πορεία σήμερα δεκάδες άτομα συμμετέχοντας στο 7o διεθνές Περπάτημα για την Ελευθερία που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21.

Σημειώνεται ότι στο «Walk For Freedom» συμμετέχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο παραλιακό τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους και σχηματίζοντας μία γραμμή, περπάτησαν στη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο: