Χριστοδουλάκης – Κανονικά οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ – Κομβικός ο ρόλος του Παπανδρέου

Κανονικά θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το θέμα υγείας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σεβαστούμε απόλυτα όλες τις ειλημμένες συλλογικές αποφάσεις και η διαδικασία εκλογής αρχηγού θα προχωρήσει κανονικά όπως έχει αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή» υπογράμμισε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα την «εγγύηση της ενότητας της παράταξης από εδώ και στο εξής».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απέφυγε να απαντήσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Δεν θέλω να απαντήσω σε σενάρια. Επειδή είναι σενάρια, δεν θέλω να απαντήσω» υποστήριξε, και αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου.

«Είχαμε συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σαν πρώην πρωθυπουργός, συμμερίζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που αφορούν την προοπτική της παράταξης. Τέθηκε από κοινού το πως μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική του χώρου. Είναι πρώην πρωθυπουργός, έχει έτσι και αλλιώς κομβικό ρόλο στην παράταξη. Και ο ίδιος θα καθορίσει τον ρόλο και τα βήματά του, για την ενότητα της παράταξης» σημείωσε.