Αλεξανδρόπουλος – «Έχει ανέβει επίπεδο ο Παναθηναϊκός – Θα πρέπει να παίρνουμε βαθμούς και εκτός έδρας»

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ματς της 6ης αγωνιστικής της Super League απέναντι στον Ιωνικό.

Ο νεαρός διεθνής μέσος μίλησε στη Sport Day και ανέφερε πως οι Πράσινοι έχουν ανέβει επίπεδο ποιοτικά, τονίζοντας πως ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας τον έχει βοηθήσει ανασταλτικά και παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο όσον αφορά την ποιότητά της και το παιχνίδι της και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις κι αυτό αποτυπώνεται και μέσα στους αγώνες. Πρέπει να παραμείνουμε σε αυτόν το δρόμο, ώστε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα κι εκτός έδρας».

Για την προσωπική του βελτίωση ανέφερε:

«Ως Σωτήρης προσαρμόζομαι πάντα σε οποιοδήποτε σύστημα ζητήσει ο προπονητής. Δεν σας κρύβω όμως ότι το να παίζουμε με δύο κεντρικούς χαφ και με ένα “δεκάρι” με βοηθάει πιο πολύ ανασταλτικά, επειδή έχω περισσότερες βοήθειες και μπορώ να παίρνω περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Και με ένα “οκτάρι” αν παίζουμε όμως είναι απλά διαφορετικές οι τοποθετήσεις που θα πρέπει να παίρνω μέσα στο γήπεδο».

Ενώ γι’ αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό στα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Έχουμε περάσει από τρεις δύσκολες έδρες, δεν είναι όμως δικαιολογία αυτό. Θα πρέπει να παίρνουμε κι εκεί βαθμούς και αποτελέσματα. Όμως με επιμονή και με την προπόνηση που κάνουμε, διότι όσο περνάει ο καιρός “δένουμε” περισσότερο ως ομάδα, θα βγάλουμε την ποιότητά μας και την ίδια εικόνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια».