Γιαννιτσά – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τους δύο νέους – Τι λένε οι γονείς τους για το φριχτό ατύχημα

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για τους δύο νέους, έναν 27χρονο και έναν 16χρονο, που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, μετά από το ατύχημα που σημειώθηκε στη διάρκεια αγώνα Motocross στα Γιαννιτσά.

Οι δύο τραυματίες έχουν διασωληνωθεί και η κατάστασή τους παραμένει κρίσιμη.

Αρχικά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν 16χρονος αναβάτης, που συμμετείχε στον αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και φέρεται να έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη χτυπώντας σε μια μεταλλική κολώνα.

Ο 27χρονος τραυματίας είναι πολύ γνωστός οδηγός Motocross και την ώρα του ατυχήματος έκανε ζέσταμα για να μπει στον αγώνα.

Μετά το ατύχημα συνελήφθησαν τόσο ο 16χρονος οδηγός της μηχανής που έπεσε στο πλήθος όσο και ο 60χρονος υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους.

Σε βάρος του 16χρονου οδηγού και του υπεύθυνου ασφαλείας του αγώνα, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κι μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Με τις σκέψεις όλων να βρίσκονται στους δύο τραυματίες που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Συντετριμμένοι οι γονείς των τραυματιών

Μιλώντας στο MEGA ο πατέρας του 27χρονου τραυματία, Βασίλης Γεωργαντάς, τόνισε ότι ο γιος του παραμένει σε κώμα, καθώς δεν έχει επανέλθει μετά το πολύωρο χειρουργείο.

Όπως σημείωσε, ο 27χρονος τραυματίστηκε από ένα σίδερο που έπεσε πάνω του και όχι από τη μοτοσυκλέτα που έφυγε εκτός πίστας. «Ήμουν απέναντι από το σημείο, είδα τι έγινε και γύρισα και είδα το γιο μου κάτω» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που έβαλε το γιο του στο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο στα χέρια, γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

Συντετριμμένος εμφανίστηκε και ο πατέρας του 16χρονου, που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής. «Μας λένε ότι είναι κρίσιμες οι πρώτες ημέρες για να δείξουν πώς θα πάει… Δεν το περίμενε κανένας αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πολύ σπάνιο. Του έφυγε η μηχανή, εκεί που θα έπεφτε κάτω, τελευταία στιγμή, κρατήθηκε, γαντζώθηκε και άνοιξε το γκάζι και βγήκε έξω. Και ήρθε πάνω μας. Πέταξε κι εμένα κάτω, παραλίγο και τη γυναίκα, κάποιους άλλους που ήταν δίπλα… Άγιο είχαμε όλοι. Τα δύο παιδιά πήραν την μπόρα. Ο 27χρονος και ο δικός μου» ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

Περιγράφοντας τι συνέβη, έσπασε. «Καθόταν ως θεατής. Είχε μπει ο αδελφός του και έκανε στο δεύτερο γύρο, τρίτο γύρο, ήταν εκεί… Και έγινε το κακό. Αυτόν τον αγώνα ήθελαν να δουν… ήθελε να δει και ο μικρός, να καμαρώσει τον αδελφό του. Θεατής ήταν. Μηχανικός. Που έβγαλε ταμπέλα στον αδελφό του. Βοηθούσε σαν μηχανικός. Βοηθούσε εμένα. Και έγινε… Δεν έχει να κάνει κάτι, ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή» είπε ο πατέρας του 16χρονου.