Ηλεκτροκίνηση – Πότε αναμένεται το πρώτο μοντέλο της Xiaomi

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi αναμένει να παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο CEO της Lei Jun.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας και επιβεβαιώθηκαν αργότερα σε μια ανάρτηση του CEO στην κινεζική υπηρεσία Weibo που μοιάζει με το Twitter .

Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ εκτοξεύτηκαν κατά 5%.

Η Xiaomi είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της από τον περασμένο Μάρτιο, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi κατέγραψε επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV, Inc.

Το Xiaomi EV έχει τώρα 300 υπαλλήλους, δήλωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Ο Lei ηγείται της ομάδας.

Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα αντιμετωπίσει τους Κινέζους αντιπάλους της όπως το Nio και το Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla και η BYD του Elon Musk .

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας είχε ευνοϊκή κρατική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοήθησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Ενώ μέρος αυτής της στήριξης έχει μειωθεί, η αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται.

Πηγή: OT.gr