Στοιχεία-σοκ για τον παιδίατρο στην Πάτρα που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου – Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με τον παιδίατρο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει καν τα δώδεκα έτη.

Η καταγγελία επανήλθε στο φως καθώς ο γιατρός συνέχιζε να εργάζεται στο νοσοκομείο παρά το γεγονός πως η υπόθεση έχει πάρει και επισήμως τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μετά λοιπόν από δημοσιεύματα τοπικών μέσων, χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και να ζητήσει την απομάκρυνση του γιατρού, ο οποίος και αποτελεί πλέον παρελθόν από το νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκε και το έγγραφο-ντοκουμέντο με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Δημήτρη Μπάκου, βάσει του οποίου αναστέλλεται και η άσκηση καθηκόντων του γιατρού.

Ο  γιατρός διώκεται για:

– γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση

– κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και

-για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, παρ΄ότι η καταγγελία έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, ο γιατρός δεν είχε σταματήσει να εργάζεται.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο είχε κληθεί σε απολογία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 -δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης-  και εκείνος είχε καταθέσει τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2020,  απολογητικό υπόμνημα.

Δύο χρόνια μετά την ποινική δίωξη, το νοσοκομείο ζήτησε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας σε βάρος του.

Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αμετάκλητα βουλεύματα δυνάμει των οποίων παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα κακουργήματα με τα οποία βαρύνεται.

Τελικά ο παιδίατρος απομακρύνθηκε σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά τη δίωξη σε βάρος και στο μεταξύ διάστημα εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντα του παιδιάτρου,  παρότι κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος του ίδιου του τού παιδιού.

 Υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό;

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες, το τοπικό μέσο TheBest.gr, είχε αναφέρει πως αυτό που οδήγησε στις κατηγορίες εναντίον του γιατρού ήταν οπτικό υλικό στο οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός εμφανίζεται να κάνει άσεμνες πράξεις στο ανήλικο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει τεθεί θέμα επιβολής κυρώσεων, ωστόσο δεν προχώρησε καθώς πρώτα πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το αν οι κατηγορίες ευσταθούν.

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.