Φανταστικός ο Άγιαξ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Ντόρτμουντ (4-0)

Δεν σταματιέται με τίποτα ο Άγιαξ στο Champions League! Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση επικρατώντας με σκορ 4-0 της Ντόρτμουντ και φτάνοντας τις τρεις νίκες σε ισάριθμούς αγώνες στον τρίτο όμιλο.

Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Βαυαρούς, οι οποίοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να φανούν ανταγωνιστικοί.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με την ώθηση από τον κόσμο πίεζε αρκετά την Ντόρτμουντ με σκοπό να ανοίξει το σκορ. Τελικά το κατάφερε στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τάντιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ρόις και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Αίαντας συνέχισε να πιέζει καταφέρνοντας να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από ασυνεννοησία των Βεστφαλών στην άμυνα τους, ο Αλέ έστρωσε στον Μπλιντ και εκείνος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η Ντόρτμουντ βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει την αναμέτρηση, ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο ο Άγιαξ που σημείωσε άλλα δύο τέρματα. Αρχικά ο Άντονι με ένα αριστοτεχνικό πλασέ στο 57′ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Αλέ.

Ο Ιβοριανός φορ είχε δώσει δύο ασίστ όμως δεν είχε μπορέσει να βρει δίχτυα, κάτι που τελικά μπόρεσε να πετύχει στο 72ο λεπτό. Ο Μπλιντ βρέθηκε στα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή και ο Αλέ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.