Να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει σε αναγκαίες προσλήψεις, αντί να απαξιώνει συστηματικά τον ΕΦΚΑ, καλεί η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Εργασίας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνει για άλλη μία φορά τον εμπαιγμό που υφίστανται οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς «ταυτόχρονα με το φιάσκο των αναδρομικών, παραμένει και αυξάνεται το δραματικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες του κ. Χατζηδάκη, και την απαράδεκτη και αναποτελεσματική εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων».

Όπως αναφέρει η κα Ξενογιαννακοπούλου, «η κυβέρνηση μάλιστα εξωραΐζει την κατάσταση αποκρύπτοντας το σημερινό τεράστιο έλλειμμα του ΕΦΚΑ που έχει φτάσει το 1 δισ. ευρώ, το μεγάλο έλλειμμα του συνολικού κοινωνικού προϋπολογισμού που έχει φτάσει στο 9μηνο του τρέχοντος έτους στα 900 εκατ. ευρώ, παρά τις ανεδαφικές προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού ότι θα κλείσει με πλεόνασμα, καθώς και τις δυσμενείς συνέπειες στα έσοδα του ΟΑΕΔ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, που έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων σε μια περίοδο κρίσης και ανεργίας».

Η πρώην υπουργός σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους με τις επιλογές της. Ο αντιασφαλιστικός νόμος που εισάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα, αφενός υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών και προκαλεί ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό, αφετέρου πραγματοποιεί μία βίαιη αναδιανομή εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Γιατί, η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα συγκρότησης του ΤΕΚΑ, τους μισθούς των golden boys που θα διορίσει και το δημοσιονομικό κενό των πρώτων χρόνων εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού συστήματος, βάζει χέρι στο κοινωνικό μέρισμα, το θεσπισμένο 0,5% του ΑΕΠ».

«Καμία επικοινωνιακή προσπάθεια δεν μπορεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα μιας κυβερνητικής πολιτικής που ευνοεί τους λίγους εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, και δεν μπορεί να αποκρύψει τις δραματικές κοινωνικές συνέπειές της», καταλήγει η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΠετρέλαιο – Υποχωρεί η τιμή του – Ποιος είναι ο λόγος
Επόμενο άρθροΧοιροτροφία – Πανδημία και κόστος παραγωγής οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό