Διαβάσεις σκύλων στη Σαλαμίνα

Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσα ζώα χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους από τα διερχόμενα οχήματα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας ευαισθητοποιείται και επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και σε αυτό το θέμα για την ασφάλεια των τετράποδων φίλων μας.

Δημιουργεί διαβάσεις ζώων δίπλα στις διαβάσεις πεζών ως το νέο μέτρο που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των ζώων μας με ασφάλεια, αφού θα εντείνει την προσοχή των οδηγών αλλά και θα ευαισθητοποιήσει όλους.

Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Σαλαμίνας έχει επιδείξει απέναντι στα αδέσποτα ζωάκια του νησιού με διάφορες δράσεις τόσο αναφορικά με την σίτιση, την στείρωση και την περίθαλψη τους, όσο και με προγράμματα υιοθεσίας που εφαρμόζει.

Όμως δεν μπορεί να εμποδίσει την ραγδαία εξάπλωση της ανθρώπινης ασυνειδησίας αφού κάθε καλοκαίρι πρώην οικόσιτα ζώα γίνονται σε λίγα λεπτά αδέσποτα από απόφαση του πρώην “δεσπότη” ανθρώπου. Τουρίστες του Σαββατοκύριακου, κι όχι μόνο, επισκέπτονται το νησί με τα ζώα τους και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν χωρίς καμία ενοχή.

Σήμερα στον δήμο Σαλαμίνας υπολογίζονται σε περίπου 4.000 χιλιάδες τα ζώα συντροφιάς που για κάποιους συνανθρώπους μας θεωρούνται αναλώσιμα “παιχνίδια” με ημερομηνία λήξης και αποφασίζουν μετά τις διακοπές τους είτε την μονοήμερη εκδρομή τους να τα παρατήσουν κάπου όπου θα είναι βέβαιοι πως δεν θα τους ακολουθήσει αφού όσο και αν θέλει ένα ζωάκι δεν μπορεί να κολυμπήσει τόσα ναυτικά μίλια.

Να είστε σίγουροι όμως πως το ζωάκι που ξέρει να συγχωρεί αν υπήρχε τρόπος θα ταξίδευε όσο χρειαστεί για να επανενωθεί με την ανθρώπινη οικογένεια του. Πάμε όμως παρακάτω διότι για τους ανθρώπους που παρατάνε τα ζώα όσο μελάνι και αν χυθεί ποτέ δεν θα γεμίσει τα άδεια σαν τα μύδια όταν καταναλώνονται μυαλά τους.

Μπράβο ξανά στο δήμο Σαλαμίνας και μόνο που ευαισθητοποιείται για την προστασία των ζώων.