Ζαλγκίρις – Μπάγερν 73-75 – Aνατροπή η Μπάγερν στο Κάουνας πρώτη νίκη στην σεζόν

Ζαλγκίρις και Μπάγερν έψαχναν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, με τους Βαυαρούς να χαμογελούν στο τέλος.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να βρέθηκαν μπροστά με με 16 πόντους στη δεύτερη περίοδο, όμως στη συνέχεια έχασαν τον ρυθμό τους με την Μπάγερν να επιστρέφει και να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.

To ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες καθώς έπρεπε να περάσουν δύο λεπτά για να βρει πρώτος σκορ ο Καλνιέτις. Στα πρώτα λεπτά η Ζαλγκίρις βρέθηκε μπροστά με 13-8, ενώ λίγο μετά o Λεκαβίτσιους με έξι σερί πόντους έγραψε το 22-11.

Η Ζαλγκίρις δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπάγερν και συνέχισε να σκοράρει ασταμάτητα και λίγο πριν τελειώσει το δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε στο +16 και το ημίχρονο έληξε υπέρ της Ζαλγκίρις με 39-27.

Μετά την ανάπαυλα, η Μπάγερν με ένα επιμέρους 20-9 μείωσε το σκορ στον πόντο (48-47) στο 27′ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι.  Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με μικρές εναλλαγές.

Το παιχνίδι είχε γινει πλέον ντέρμπι, με την Μπάγερν να ακολουθεί τη Ζαλγκίρις, και με δύο σερί τρίποντα του Χίλιαρντ να παίρνει το προβάδισμα 62-63 στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λεκαβίτσιους αστόχησε σε μία από τις 2 βολές στα 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ Τόμας στην άλλη ρακέτα έδωσε προβάδισμα 3 πόντων στην Μπάγερν.

Δεκάλεπτα: 24-13, 39-27, 55-52, 73-75