Φενέρμπαχτσε – Αντβέρπ 2-2 – «Δώρο» των Βέλγων στον Ολυμπιακό

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ήρθε στην Πόλη. Η Αντβέρπ πήρε ισοπαλία με 2-2 από την Φενέρμπαχτσε, την κράτησε χωρίς νίκη μετά από τρία παιχνίδια και κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο των Πειραιωτών για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Σαμάτα αλλά η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Τίσεραντ είδε τον Μποτέζ να του «λέει» όχι σε κεφαλιά αλλά ο Βαλένσια στην επαναφορά έκανε το 1-1.

Στο 35′ η Φενέρ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπατάιγ στον Βαλένσια ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Βαλένσια κέρδισε και δεύτερο πέναλτι και αυτή τη φορά ευστόχησε για το 2-1.

Η Αντβέρπ απείλησε στο 54′ με την ισοφάριση αλλά ο Αλμέιδα αστόχησε, όχι όμως και ο Γκέρκενς που με κεφαλιά έκανε το 2-2. Ο Σναγκαρέ στο 87′ είχε μία ευκαιρία για τους Τούρκους που δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης και πλέον αναζητούν ένα μικρό θαύμα για να πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου ενώ πολύ δύσκολη είναι και η δεύτερη.

Φενέρμπαχτσε: Αλτάι Μπαγιντίρ, Τίσεραρντ, Κιμ, Σάλαϊ (87’Νόβακ), Λουίς Γκουστάβο. Σάσα (66’Ζάιτς), Οσάγι-Σάμουελ, Καντίογλου (66’Σανγκαρέ), Οζίλ (66’Πέλκας), Βαλένσια. Μπερίσα (66’Ρόσι).

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λετ, Βεστρέτε, Φίσερ (46’Μπαλικβίσα), Αλχασάν Γιουσούφ (64’Ντουομό), Γκέρκενς, Βίνες, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Σαματά, Φράι (70’Μπένσον).