Αλεκ Μπάλντουιν – «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» έλεγε με λυγμούς μετά την τραγωδία

Έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο Αλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε στη διάρκεια γυρίσματος και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς ενώ τραυμάτισε και τον σκηνοθέτη, διενεργεί η αστυνομία.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, όταν ο δημοφιλής ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν φέρεται να πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος, τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή.

  • Διαβάστε επίσης: Ετσι σκότωσε ο Άλεκ Μπάλντουιν την 42χρονη – Τι λέει ειδικός για το δυστύχημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Παράλληλα από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά και ο 48χρονος  σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα, ο οποίος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί.

Μάλιστα η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο».

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;»

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» φέρεται να επαναλάμβανε διαρκώς ο ηθοποιός, Αλεκ Μπάλντουιν, σοκαρισμένος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Showbiz 411, ο Αλεκ Μπάλντουιν λίγο μετά το τραγικό περιστατικό άρχισε να ρωτά γιατί του έδωσαν όπλο με αληθινές σφαίρες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής επέμεινε ότι το όπλο ήταν ρέπλικα και ήταν γεμάτο με άσφαιρα. Και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους συμβάντα είναι μεν σπάνια αλλά συμβαίνουν. Η υπόθεση πάντως παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Ο Μπάλντουιν οδηγήθηκε στο γραφείο του Σερίφη για να ανακριθεί αλλά δεν συνελήφθη και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η Έιπριλ Ράιτ, σεναριογράφος, σκηνοθέτις και παραγωγός, έγραψε στο Facebook: «Αρνούμαι να το πιστέψω. Τόσο νέα, με τόση ζωντάνια και ταλέντο. Τόσο όμορφη ψυχή. Η καρδιά μου είναι κοντά στον γιο και την οικογένειά της».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο αυτή την εποχή… Πυρά από όπλο για άσφαιρα να σκοτώσουν ένα μέλος του συνεργείου; Πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία», δήλωσε ο ηθοποιός, Τζο Μανγκανιέλο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Χάτσινς στην ταινία δράσης του 2020 «Archenemy».

Οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν πρόκειται για ατύχημα. Εκπρόσωποι του Μπόλντουιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν. Ο 63χρονος ηθοποιός είναι «συντετριμμένος» και έκλαιγε καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε. Η παραγωγή της ταινίας διακόπηκε «για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο», σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται την εταιρεία παραγωγής Rust Movie Productions LLC.