Goldman Sachs – 30 εκατ. δολάρια μπόνους σε πέντε χρόνια για τον CEO

Μια χρυσοφόρα νέα συμφωνία αναφορικά με τα μπόνους του για τα επόμενα χρόνια διασφάλισε το ηγετικό δίδυμο στην κορυφή της Goldman Sachs, o διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον και ο πρόεδρος του συμβουλίου Τζον Γουάλντρον, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

Συγκεκριμένα, αν «πιάσουν» τους στόχους αναφορικά με τις επιδόσεις της τράπεζας και της δη, της μετοχής της, ο Ντέιβιντ Σόλομον θα λάβει 30 εκατ. δολάρια σε μετοχές, ενώ ο Τζον Γουάλντρον θα λάβει 20 εκατ. δολάρια σε μετοχές.

Τα μπόνους θα καταβληθούν τον Οκτώβριο του 2026.

Ποιος είναι ο πιο καλοπληρωμένος;

Ο Σόλομον είναι στο τιμόνι της Goldman από τον Οκτώβριο του 2018. Έκτοτε η τιμή της μετοχής της τράπεζας ανέβηκε κατά 80%, ενώ μόλις πρόσφατα έπιασε νέο ιστορικό υψηλό.

Όμως, η αμοιβή του ίδιου μειώθηκε πέρυσι κατά δέκα εκατ. δολάρια, στα 17,5 εκατ. δολάρια, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να μειώσει όλες τις αμοιβές στους διοικητικούς με αφορμή ένα σκάνδαλο διαφοράς.

Για το 2020 ο πλέον καλοπληρωμένος CEO στην αμερικανική τραπεζική σκηνή ήταν ο διευθύνων της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, οποίος έλαβε συνολική αποζημίωση ύψους 33 εκατ. δολαρίων έναντι 31,5 εκατ. δολαρίων για τον Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan.

Νωρίτερα φέτος το συμβούλιο της JPMorgan προσέφερε στον Ντίμον ένα επιπλέον… ειδικό δώρο της τάξεως των 1,5 εκατ. μετοχών, το οποίο εκτιμάται ότι θα αξίζει περίπου 49 εκατ. δολάρια σε δέκα χρόνια.

Πηγή: ΟΤ