Οι Big Oil καταθέτουν στο Κογκρέσο για παραπληροφόρηση

Κορυφαία στελέχη της Exxon Mobil Corp, της BP America, της Chevron Corp και της Shell Oil θα καταθέσουν στις 28 Οκτωβρίου στο Κογκρέσο, το οποίο εξετάζει εάν η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων οδήγησε σε προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού και αποτροπής δράσης για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας.

Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία αυτή, την οποία ονομάζουν «Exposing Big Oil’s Disinformation Campaign to Prevent Climate Action», είπαν ότι οι ακροάσεις αυτές θα είναι όπως οι αντίστοιχες που έγιναν για τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες, οι οποίες υποβάθμιζαν τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι που θα παρευρεθούν είναι ο Ντάρεν Γουντς της ExxonMobil, ο Ντέιβιντ Λόλερ της BP America, ο Μάικλ Γουίρθ της Chevron και ο Πρόεδρος της Shell Γκρέτσεν Γουότκινς.

Η καταγγελία

Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου Μάικ Σόμερς και η πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σούζαν Κλαρκ θα καταθέσουν επίσης ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Carolyn Maloney και ο Ro Khanna, πρόεδρος της Υποεπιτροπής για το Περιβάλλον, έστειλαν επιστολή τον περασμένο μήνα στα στελέχη επικαλούμενοι μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Climatic Change που ανέφερε ότι 91 δεξαμενές σκέψης και οργανώσεις υπεράσπισης που υποβάθμισαν την υπερθέρμανση του πλανήτη χρηματοδοτήθηκαν από την Exxon και άλλους βιομηχανικούς ομίλους.

Πηγή: ΟΤ