Γκουαρντιόλα – «Κάθε σεζόν γίνεται και πιο δύσκολη η πρόκριση στους 16»

Τον βαθμό δυσκολίας που αυξάνεται σε κάθε σεζόν στους ομίλους του Champions League, σημείωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Παρί ΣΖ, για τον 1ο όμιλο:

«Κάθε σεζόν γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προκριθείς στους 16 του Champions League. Υπάρχουν πάντα πιο δυνατοί αντίπαλοι και παίκτες. Αύριο έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε, αν το κάναμε θα ήταν καλό για τον σύλλογο και για τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε», είπε ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ποτσετίνο είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, κάθε χρόνο οι προπονητές βελτιώνονται, πάντα μαθαίνουν πολλά. Όλοι γνωρίζουν τα προσόντα της Παρί ΣΖ. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Έβερτον. Θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Παρί ΣΖ.

Μερικές φορές όταν ο Μέσι έχει την μπάλα, δεν ξέρεις τι να κάνεις. Αυτός, ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ θα μπορούσαν να είναι τα αστέρια σε όλες τις ομάδες στον κόσμο, αλλά όλοι παίζουν στην ίδια ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μέσι εξακολουθεί να παίζει στα υψηλότερα επίπεδα», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στο δίλημμα Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε:

«Αυτό που έκαναν αυτά τα δύο παιδιά θα είναι σχεδόν αδύνατο να το μιμηθεί κάποιος, ίσως θα το δούμε αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί. Είναι μοναδικό. Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις δύο παίκτες όπως ο Κριστιάνο και ο Μέσι, ειδικά γι αυτά που έχουν κάνει».