Γερμανία – Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί είναι διχασμένοι όσον αφορά τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Η σχεδιαζόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία διχάζει την κοινή γνώμη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Augsburger Allgemeine και δημοσιεύεται σήμερα. Δείχνει ότι 43% τάσσονται υπέρ της σχεδιαζόμενης νομιμοποίησης. Το ίδιο ποσοστό απορρίπτει το σχέδιο αυτό.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που διχάζει τις γενιές, καθώς τα δύο τρίτα των ηλικίας 18 έως 29 ετών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης και τα δύο τρίτα των άνω των 65 ετών είναι αντίθετοι ή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Αντίθετες απόψεις και στα κόμματα

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) σχεδιάζει «ελεγχόμενη διάθεση της κάνναβης από αδειοδοτημένα καταστήματα σε ενηλίκους για λόγους κατανάλωσης». Έτσι «θα ελέγχεται η ποιότητα, θα εμποδίζεται η διάθεση μολυσμένων ουσιών και θα διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων», μετά με τη συμφωνία που ελήφθη  στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού.

  • Διαβάστε επίσης: Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς

Ο Γενικός Γραμματέας του συντηρητικού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), ο Μάρκους Μπλούμε, απέρριψε τα σχέδια του νέου συνασπισμού και προειδοποίησε μιλώντας στην εφημερίδα: «Η κάνναβη είναι και παραμένει ένα ναρκωτικό πύλη εισόδου». «Μπορεί κάποιος να το δει αυτό στην Ολλανδία, όπου μια χαλαρή πολιτική έναντι των ναρκωτικών έκανε μια χώρα να γίνει λημέρι για το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε.