Συνολικά 4.500 ηλεκτροκίνητα φορτηγά σκοπεύει να βγάλει στους ευρωπαϊκούς δρόμους τα επόμενα χρόνια η DB Schenker, εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων που ανήκει στους γερμανικούς σιδηροδρόμους Deutche Bahn.

Η τελευταία παραγγελία, αναφέρει την Τρίτη το Reuters, αφορά 1470 ηλεκτρικά φορτηγά της νεοσύστατης σουηδικής εταιρείας Volta, τα οποία θα εξυπηρετούν 10 αποθήκες της Schenker σε πέντε χώρες.

Η παραγωγή του μοντέλου Volta Zero, βάρους 16 τόνων, προγραμματίζεται να αρχίσει το 2022.

Διαβάστε επίσης: H Siemens λανσάρει τα πρώτα τρένα υδρογόνου

Τα φορτηγά Volta Zero θα έρθουν να προστεθούν στα περίπου 3.000 ηλεκτροκίνητα φορτηγά που είχε ήδη παραγγείλει η Deutsche Bahn. Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη παραγγελία της ήταν για 1.000 φορτηγά ψυγεία της γαλλικής Petit Forestier.

«Η συνεργασία μεγάλης κλίμακας με την Volta Trucks μάς επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τον ρυθμό εξηλεκτρισμού στον στόλο μας και τις επενδύσεις σε πράσινες μεταφορικές λύσεις» δήλωσε ο Σιρίλ Μπονζάν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Bahn αρμόδιος για τις επίγειες μεταφορές στην Ευρώπη.

Η εταιρεία του απασχολεί περίπου 74.000 εργαζομένους σε πάνω από 130 χώρες.

Προηγούμενο άρθροΜανιτάκης – Δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών
Επόμενο άρθροΔήμητρα Λιάνη – Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΚΙΝΑΛ – «Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσες Ανδρέα δεν υπάρχει πια»