Εργασία – Ποιος είναι ο ιδανικός μισθός και ο καλύτερος τύπος εργοδότη

Η εργασία καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας όλων μας και το να εργαζόμαστε κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι ότι καλύτερο. Βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Sun αποκαλύπτει ποιος είναι ο ιδανικός μισθός για τους Άγγλους και ποιον οι εργαζόμενοι εκεί θεωρούν πως πρέπει να είναι ο καλός εργοδότης.

Στην έρευνα ερωτήθηκαν 2.000 εργαζόμενοι που απάντησαν ποιο είναι για εκείνους το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, τόσο από συνθήκες εργασίας όσο και από αμοιβή.
Το ιδανικό για τους περισσότερους είναι η εργασία τους να έχει άνετες καρέκλες, φως, καθαρά και τακτοποιημένα γραφεία, να τους προσφέρεται καφές και τσάι δωρεάν από την επιχείρηση που εργάζονται (ποσοστό 72%) ενώ 9 στους 10 απάντησαν πως όταν δουλεύουν σε ένα καλό και όχι τοξικό περιβάλλον τότε νιώθουν περισσότερο αποδοτικοί.

Ο ιδανικός μισθός για τους περισσότερους είναι περίπου τα 50.000 ευρώ το χρόνο ενώ από τους ερωτηθέντες, ένας στους τρεις απάντησε πως θα ήθελε η δουλειά του να του δίνει την ευκαιρία να φεύγει εκτός γραφείου.

  • Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα το 2021

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις απαντήσεις πέφτει στο κατά πόσο φιλικοί είναι οι συνάδελφοι στον χώρο εργασίας ενώ φαίνεται πως απασχολεί πολύ και το θέμα της μετακίνησης για να πάνε και να φύγουν από το γραφείο. Η πλειοψηφία δήλωσε πως τα 17 λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος να σπαταλούν για να πάνε στην εργασία τους.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως θέλουν να εργάζονται 26 ημέρες την εβδομάδα ενώ οι μέρες της άδειας τους κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 29. Όσο για το ιδανικό αφεντικό είναι εκείνο που τους κάνει τακτικά κριτική με σκοπό να βελτιωθούν, εκείνο που κάνει αυξήσεις μισθών ανά διαστήματα και εκείνο με το οποίο θα μπορούν να βγουν κάποιο βράδυ να πιούν μια μπύρα και να κάνουν… πλάκα.