Θα σπάσει όλα τα ρεκόρ της Α1 ο φετινός Ολυμπιακός;

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ματς με τον Iωνικό για τη δωδέκατη αγωνιστική της Basket League, με τους Ερυθρόλευκους να κυριαρχούν απόλυτα στο παρκέ και να φθάνουν σε μια πολύ άνετη νίκη, επικρατώντας με το επιβλητικό 109-65.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά την περιπέτεια της με τον κοροναϊό, σιγά-σιγά βρίσκει και πάλι τον καλό της ρυθμό.

Μπορεί στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε να φάνηκε εμφανώς επηρεασμένη από την Covid 19, ωστόσο στο παιχνίδι κόντρα στη Νίκαια βρήκε τα πατήματά της ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κόντρα στην ομάδα του Κούρο Σεγκούρα ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός. Σωστές επιλογές στην επίθεση, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή του άμυνα δε δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη. Η ομάδα του Πειραιά σημείωσε την 5η 100άρα σε 10 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, δείχνοντας ακόμη μια φορά το πλούσιο επιθετικό της ταλέντο.

Σάσα Βεζένκοφ (16π), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (15π), Μουσταφά Φαλ και Τάιλερ Ντόρσεϊ (13π) ήταν αυτοί που σήκωσαν το επιθετικό κουπί, με τον Κουίνσι Έισι να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του από την ημέρα που φόρεσε τα ερυθρόλευκα (12π.).

Συνολικά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέχρι στιγμής στην Basket League έχει σημειώσει 978 πόντους (97,8 κατά μέσον όρο), ενώ σε υψηλά στάνταρ είναι και δημιουργία της με 242 ασίστ (24,2 κατά μέσον όρο). Αναλυτικότερα, ο Ολυμπιακός σουτάρει 62% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 75% στις βολές.

Πρώτος σκόρερ των Ερυθρόλευκων είναι ο Σάσα Βεζένκοφ με 16,6 πόντους με 69,8% στα δίποντα, 36,3 στα τρίποντα, 66,6 στις βολές, ενώ συμπληρώνει τη στατιστική του με 6,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά παιχνίδι, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (20,5).

Πρώτος σε ασίστ ο Τόμας Ουόκαπ, με 4,7 κατά μέσον όρο, ενώ ακολουθεί ο Κώστας Σλούκας έχοντας 3,4 ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά οι 100άρες του Ολυμπιακού στην Basket League

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 103-78

Λαύριο – Ολυμπιακός 72-108

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών 108-75

Λάρισα – Ολυμπιακός 70-101

Ολυμπιακός – Ιωνικός 109-65

«Η ομάδα πρέπει να παραμείνει σταθερή ανεξαρτήτως προγράμματος» ανέφερε μετά τη λήξη της αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πρόγραμμα-πρόκληση σε Ελλάδα και EuroLeague. Μέσα σε εννιά μέρες θα χρειαστεί να δώσει τέσσερα παιχνίδια. Αρχικά, η «πληγωμένη» το τελευταίο διάστημα Μάκαμπι στο Ισραήλ, έπειτα ο Κολοσσός Ρόδου και ύστερα Ερυθρός Αστέρας στο ΣΕΦ και στο τέλος θα επισκεφθεί στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, προτού μεταβεί στην επόμενη διαβολοβδομάδα με Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.