«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με τον Πολάκη

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σε ταβέρνα το Σάββατο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας , Παύλου Πολάκη.

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ζήτησε εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα «να δεις που θα σε στείλω», ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή».

Και συνεχίζει: «Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του, είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ. Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, ερωτηθείς για το περιστατικό στην ταβέρνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

«Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας», είπε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορωνογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε απάντηση που εξέδωσε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
«Πάει πολύ», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές-παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές». «Πάει πολύ», συνεχίζει, «όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις».

Εν είδει υστερόγραφου, στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον».

ΕΛ.ΑΣ.: Ισχύει κανονικά το πρόστιμο

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο , έδωσε σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χθες το βράδυ, ισχύει κανονικά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».