ΕΜΠ – Χωρίς κρούσματα ξεκίνησε η εξεταστική στο Πολυτεχνείο

Χωρίς κρούσματα ξεκίνησε η εξεταστική στο Πολυτεχνείο με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ξεκίνησε σήμερα δια ζώσης η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και μάλιστα χωρίς κρούσματα.

Η εξεταστική περίοδος ξεκινάει έτσι και επίσημα και θα διαρκέσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες (ανάλογα με τον διακανονισμό του κάθε Ιδρύματος).

Ήδη πάντως στις δυο Σχολές όπου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εξετάσεις στο σύνολο των φοιτητών και φοιτητριών τους, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, δεν αναφέρθηκε καμία δήλωση για νόσηση ή καραντίνα εξεταζόμενων νέων. Αυτά αναφέρουν οι πληροφορίες από το εσωτερικό του Ιδρύματος.

Η εξεταστική ξεκίνησε και σε άλλες Σχολές του ΕΜΠ αλλά σε περιπτώσεις φοιτητών και φοιτητριών των τελευταίων ετών που βρίσκονται κοντά στο πτυχίο τους.

Όπως είναι γνωστό, παρά τις ενστάσεις τους, τα πανεπιστήμια θα κάνουν όλες τις εξετάσεις τους δια ζώσης χωρίς να προβλέπουν με κανένα τρόπο την διεξαγωγή άλλων εξετάσεων μέσω Διαδικτύου.

Για τον ελέγχο των κρουσμάτων κύρια μέθοδος θα είναι η εφαρμογή edupass στην οποία θα πρέπει να καταγράφονται κατά τρόπο έγκυρο και διαφανή τα κρούσματα όσων φοιτητών και φοιτητριών έχουν νοσήσει, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να κάνουν σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων τους.

Να θυμίσουμε ότι με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου αρχίζει αμέσως το επόμενο εξάμηνο για τα πανεπιστήμια της χώρας, οπότε και ο χρόνος των μαθημάτων του πρέπει να υπολογιστεί με ακρίβεια