Κοροναϊός – 14 παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης

Αυξάνονται τα παιδιά και βρέφη που νοσηλεύονται με κοροναϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, τα οποία έχουν φτάσει τα 14.  Πιο συγκεκριμένα, στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων βρίσκονται έξι παιδιά, με τα δύο από αυτά, να είναι βρέφη περίπου 30 και 20 ημερών.

Το 20 ημερών βρέφος νοσηλεύεται στην Μονάδα νεογνών σε σταθερή κατάσταση, ενώ το βρέφος 30 ημερών στην Παιδιατρική Κλινική covid, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα.

Στην Παιδιατρική Κλινική covid νοσηλεύονται ακόμη τέσσερα παιδιά, όπου βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με συνολικά οκτώ παιδιά να νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Παιδιατρική κλινική ΜΑΚ του ΠΑΓΝΗ.

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία του νησιού

Σημαντική αύξηση σύμφωνα με το neakriti.gr καταγράφουν οι νοσηλείες του κοροναϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 244 ασθενείς ( Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ήταν 218), 206 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 184) και 38 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 34), εκ των οποίων 28 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 27).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 89 ασθενείς. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 70 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 70 ασθενείς, 53 στην κλινική Covid, 17 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 36 ασθενείς, 27 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ και οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 89 ασθενείς, 79 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 32 ασθενείς, 30 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 8 ασθενείς στην κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενής σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.