Αλλαγή διαιτητή στην Τούμπα – Ο Ίστβαν Βαντ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αντί του Έκμπεργκ

Απρόοπτο προέκυψε στο ντέρμπι Δικεφάλων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου αφού ο διαιτητής, Αντρέας Έκμπεργκ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έπρεπε να αντικατασταθεί.

Έτσι η ΚΕΔ όρισε άρχοντα της αναμέτρησης τον Ούγγρο, Ίστβαν Βαντ, ο οποίος έχει εμπειρία από ματς ελληνικού πρωταθλήματος αφού είχε σφυρίξει το παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός 0-0 στις 12/5/21 για play-offs.

Ο Βαντ είναι διεθνής από το 2007 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Έχει διευθύνει τέσσερις αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα τα παιχνίδια: Ανκαρασπορ-Ολυμπιακός 0-3 (23/2/2017, Europa League), Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι 3-0, Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 4-1 και Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1 ενώ ήταν και 4ος στο Βέρντερ-Παναθηναϊκός 0-3 πριν 13 χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται η αντικατάσταση του αρχικά ορισθέντα διαιτητή του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 19/1/2022, Εκberg Andreas (Σουηδία), από τον Ιstvan Vad (Oυγγαρια). Ο κος Ekberg βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα».