Χέρι – χέρι στους «16» Σενεγάλη και Γουινέα

Στους «16» του Κόπα Αφρικα προκρίθηκαν η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ και η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά. Η εθνική ομάδα του «ερυθρόλευκου» σέντερ μπακ ήρθε 0-0 με το Μαλάουι και πέρασε στην επόμενη φάση ως πρώτη στον όμιλο με 5 βαθμούς, ενώ η αντίστοιχη του νεαρού μεσοεπιθετικού ηττήθηκε 2-1 από την Ζιμπάμπουε και πέρασε ως δεύτερη με 4 πόντους.

Κανένας από τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκαν στα σημερινά παιχνίδια, με τον Σισέ να μένει στον πάγκο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο και έμεινε εκτός αποστολής.

Αντίθετα, βασικός αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Γουινέας με την Ζιμπάμπουε ο Μαμαντού Κανέ, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού. Ο διεθνής μέσος μάλιστα είχε την ασίστ στο γκολ που πέτυχε ο Κεϊτά στο 49’.

Για την ιστορία, η Ζιμπάμπουε προηγήθηκε στο σκορ με τον Μουσόνα στο 26’ και στο 43’ έκανε το 2-0 με τον Μαχάτσι. Η Γουινέα στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 49’ με τον Κεϊτά, μετά την πάσα του Κανέ.

Αυτή ήταν η μοναδική νίκη της Ζιμπάμπουε στον όμιλο, με την ομάδα του Μαπέζα να τερματίζει τελευταία με 3 πόντους, ενώ τρίτο είναι το Μαλάου με 4 πόντους. Εχει τους ίδιους βαθμούς με τη Γουινέα, αλλά η ομάδα του Αγκιμπού είχε κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι και υπερέχει στην ισοβαθμία.