Αίγιο – Με αυτόν τον τρόπο άδειασαν χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό φαρμακοποιού

Τον τρόπο με τον οποίο επιτήδειοι αφαίρεσαν το ποσό των 20.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός φαρμακοποιού από το Αίγιο, κατήγγειλε ο ίδιος στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Το θύμα διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του «ψαρέματος» (phishing),  αντελήφθη την περασμένη Τρίτη ότι είχαν «βγάλει» φτερά 20.000 ευρώ από τις καταθέσεις του.

Η λάθος κίνηση

Πριν τη δυσάρεστη διαπίστωση, είχε λάβει μήνυμα για επιβεβαίωση των τραπεζικών του κωδικών, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr.

Η κίνηση να «δώσει» τα προσωπικά του στοιχεία, όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος, ήταν μοιραία, καθώς εν αγνοία του παρείχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε άγνωστο δράστη στον λογαριασμό του, ο οποίος στη συνεχεία προχώρησε στη μεταφορά του χρηματικού ποσού.

  • Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Ήθελε να αγοράσει κλωσσομηχανή και του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.

Tα κόλπα των απατεώνων

Πρόκειται για μέθοδο υποκλοπής – «ψαρέματος» – μέσω διαδικτύου, ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ονόματα χρηστών και κωδικών πρόσβασης emails ή εφαρμογές web banking, αριθμών πιστωτικών καρτών, PIN κ.λπ., με στόχο την υπεξαίρεση σημαντικών χρηματικών ποσών, από ανυποψίαστους πολίτες.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να παγιδέψουν τους τα υποψήφια θύματά τους με κυριότερα την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) που προσομοιάζουν με εκείνα τραπεζών, εταιρειών ή ιστοσελίδων ζητώντας ταυτοποίηση των στοιχείων για λόγους ασφαλείας.