Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλάνε λέει ο Ηλίας Γκιώνης – Η Κύπρος παράρτημα του κυκλώματος

Ο γνωστός ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποιώντας αρχικά το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Γκιώνης δέχτηκε μηνύματα από πολλές κοπέλες που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος που λειτουργεί προσεγγίζοντας νεαρά κορίτσια.

Από την αρχή ο γνωστός ακτιβιστής έκανε λόγο για άτομα που αναφέρονται από πολλά θύματα που του έχουν στείλει μάλιστα μηνύματα, φωτογραφίες και τις προσκλήσεις στα πάρτι. Ο ίδιος έχει αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το κύκλωμα χρησιμοποιεί αυτοφωράκηδες αλλά και κοπέλες για να λειτουργήσουν ως δόλωμα για τα υποψήφια θύματα. Όπως αναφέρει πολλές από τις κοπέλες φοβούνται να βγουν να μιλήσουν αλλά τα στοιχεία που έχει στα χέρια του δείχνουν πως πρόκειται για κύκλωμα που έχει διεθνείς διαστάσεις.

Πιθανόν να τον καλέσει εισαγγελέας

Ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη μίλησε για το γεγονός ότι ακόμα ο ακτιβιστής δεν έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει. Ο κ. Γεώργιος Ζήσης αναφέρει: «Δεν έχει ακόμα κληθεί από τον εισαγγελέα αλλά εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό να τον καλέσει. Υπάρχουν θύματα που του παρέχουν πληροφορίες, σημαντικότατες μάλιστα, μηνύματα, φωτογραφίες, προσκλητήρια από events, αλλά αυτά τα θύματα δεν είναι έτοιμα να κάνουν καταγγελία γιατί φοβούνται. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό ο κος Γκιώνης να κληθεί να μεταφέρει ο, τι του έχει μεταφερθεί και του ίδιου στον αρμόδιο εισαγγελέα. Θεωρητικά μιλώντας κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει κληθεί με όλα αυτά που έχει ήδη αναφέρει αλλά με τους ρυθμούς που πηγαίνει η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αυτό που συμβαίνει είναι το απολύτως συνηθισμένο. Κανονικά θα έπρεπε σε μια τέτοια υπόθεση να έχει κινηθεί η διαδικασία σαν αστραπή».

Σε δηλώσεις του στο newbeast.gr, ο κ. Ζήσης αναφέρει ότι το κύκλωμα έχει απλώσει πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα. «Φαίνεται ότι η Κύπρος είναι βασικό κομμάτι του παζλ της υπόθεσης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κύπρος είναι σαν ένα… παράρτημα αυτού του κυκλώματος. Και δεν μιλάμε μόνο για τα τρία σημεία που ήδη ακούγονται-Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη. Μιλάμε και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Και οι ενδείξεις για το κύκλωμα πηγαίνουν και πίσω σε βάθος χρόνου.

Κύπρος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ανεβαίνουν από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε μια λογική να μεταφέρουν…τα γούστα τους και την δράση τους μακριά από την μητρόπολη. Το ίδιο με την Θεσσαλονίκη συμβαίνει ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό στην Κύπρο. Θεσσαλονίκη και Κύπρος δουλεύουν σαν απορροφητές της δράσης».

Χαρακτηριστικό πάντως του εύρους των καταγγελιών που …σιγοβράζουν στη Θεσσαλονίκη είναι πως όμως μας λέει ο κος Ζήσης: «Κάποιες από αυτές τις κοπέλες ήξεραν η μία το όνομα της άλλης και κάποιες άλλες δεν γνωρίζονται καθόλου μεταξύ τους. Ο Ηλίας είναι απλός πολίτης τον οποίο προσεγγίζουν τα θύματα γατί σε αυτόν βλέπουν κάτι και τον εμπιστεύονται, του εκμυστηρεύονται το πρόβλημα τους και αυτά που έχουν βιώσει. Μιλάει την γλώσσα της αλήθειας χωρίς ενδοιασμούς. Δείχνει στα θύματα αλληλεγγύη. Κάποιες αποφασίζουν να προχωρήσουν νομικά, κάποιες άλλες θέλουν απλώς να μιλήσουν κάπου».

Επίσης, κατά τον κο Ζησή το καφέ όπου συνάντησε η Γεωργία  τον Μάνο Παπαδόπουλο είναι ένας χώρος στον οποίο διαμορφώνονται ύποπτες καταστάσεις, χώρος που δίνει μια περίεργη εικόνα.

Οι πληροφορίες για μηνύσεις εναντίον του Ηλία Γκιώνη

Ο κος Ζήσης, όπως έχουν ήδη κάνει η Γεωργία αλλά και ο Ηλίας Γκιώνης, τονίζει και αυτός με τη σειρά του πως για το μέγεθος των γεγονότων εκτός από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, σε λήθαργο έπεσαν για μέρες και τα ΜΜΕ. Όπως λέει ο ίδιος: «Θεωρώ και εγώ, όπως και ο κος Γκιώνης ότι είναι αδύνατον τα media να μην γνώριζαν την υπόθεση από την αρχή. Θεωρούμε ότι υπήρξε για ένα διάστημα απόπειρα συγκάλυψης. Και τι να πει και η Γεωργία η εξέταση της οποίας ήταν πλημμελέσταστη, που την άφησαν άπλυτη όλες αυτές τις μέρες με την ιατροδικαστική εξέταση να καθυστερεί τόσο πολύ; Στο χρόνο της καθυστέρησης μπορεί να χάθηκαν πάρα πολλά στοιχεία».

Πάντως, τα πολλά που γνωρίζει ο κος Γκιώνης πρέπει να έχουν βάλει μάλλον σε αναμμένα κάρβουνα κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση μιας και όπως μας λέει ο κος Ζήσης: «δυστυχώς έχουμε πληροφορίες ότι έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Γκιώνη με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση κτλ. Είμαστε στη διαδικασία να διαπιστώσουμε τι υπάρχει εναντίον του».