Οικονόμου – Μας προβληματίζει που 870.000 δικαιούχοι δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση

Τον λόγο που παρατάθηκαν τα μέτρα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Οι κ. Οικονόμου ανέφερε δύο λόγους:

«Πρώτον παρατηρείται μία σταδιακή εκτόνωση, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς που μεταδίδουν τον ιό. Επίσης υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας , τόσο σε νοσηλείες λόγω όμικρον, όσο και στις ΜΕΘ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η πορεία μέσα από την πανδημία εξακολουθεί να είναι δύσκολη, ωστόσο με στρατηγική θα ανταποκριθούμε απέναντι στις απαιτήσεις της πανδημίας.

Σχετική με την άδεια ειδικού σκοπού και την μείωση του μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «Και για τους γονείς των παιδιών που νοσούν ισχύει ακριβώς το ίδιο για τους ανθρώπους που νοσούν και παίρνουν αναρρωτική άδεια. Το ίδιο ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ και το μέτρο αυτό προσαρμόστηκε στις ανάγκες της πανδημίας».

Για το αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα τον Φλεβάρη, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως υπάρχει μία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων αλλά παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά σταθμίζονται διαρκώς και μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις».

Σχετικά με την τέταρτη δόση, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών.

Για όσους δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση, ο κ. Οικονόμου επισήμανε:

«Μας προβληματίζει το γεγονός πως πάνω από 800.000 πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη την Τρίτη δόση ενώ είναι δικαιούχοι. Μας προβληματίζει όχι μόνο για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά για να έχουν κάλυψη απέναντι στην Όμικρον. Εκτός αυτού και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί».