Η ελληνοαμερικανική συμφωνία και τα… σουβλάκια στο Στεφανοβίκειο

Εάν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία προκλήθηκε ένταση, σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Δημήτρης Βίτσας είπε σαφέστατα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέλθει στην εξουσία θα διαπραγματευθεί και πάλι τη συμφωνία. Τώρα τελευταίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί μόνον εκλογές, αλλά δηλώνει πως θα καταργήσει ή θα επαναδιαπραγματευθεί νόμους ή συμφωνίες που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ειδικά για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία είπε ότι η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παίρνουν όλα όσα έχουν ζητήσει. Και τι κερδίζουμε;

Διερωτήθηκε. Σας μεταφέρω ακριβώς τι είπε από τα επίσημα πρακτικά Βουλής για να σχηματίσετε δική σας γνώμη: «Το μοναδικό πράγμα που θα κερδίσουμε είναι μερικά περισσότερα σουβλάκια στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο. Μα είναι δυνατόν; Όποτε προσήλθαμε με τη λογική του υπάκουου παιδιού, με τη λογική αν θέλετε, όπως το είχε πει και ο κ. Μητσοτάκης, του προκεχωρημένου φυλακίου και του δεδομένου συμμάχου, δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Στη δύσκολη στιγμή, δυστυχώς, μπορεί και να χάσουμε.

Βεβαίως δεν θα χάσουμε, γιατί εγώ έχω εμπιστοσύνη στον πατριωτισμό αν θέλετε όλων των Ελλήνων και όλων των βουλευτών για να είμαι καθαρός και ξέρω, ότι δεν θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση η οποία μέχρι και της τελικής ρανίδας της προσπάθειάς της, ανεξάρτητα την πολιτική, από τους κομμουνιστές μέχρι τους δεξιούς, δεν μιλάω ποτέ για τους ακροδεξιούς γιατί αυτή είναι μια άλλη ιστορία.»