Ο Άγιαξ πήρε το πρωτάθλημα με πεντάρα (5-0)

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και ο Άγιαξ είναι πλέον επίσημα πρωταθλητής! Ο «Αίαντας» διέλυσε τη Χέρενφεν εντός έδρας με σκορ 5-0 και σήκωσε το 36ο τρόπαιο της ιστορίας του σε πανηγυρικό κλίμα, ανάμεσα στους οπαδούς του.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας από την πρώτη αγωνιστική και με 26 νίκες σε 33 αγωνιστικές διεύρυνε με κάθε επισημότητα την κυριαρχία του στην Ολλανδία, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Για την ιστορία, ο Άγιαξ φάνηκε να καθαρίζει από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, καθώς με τη λήξη του 45λέπτου προηγούνταν ήδη με σκορ 3-0. Αρχικά το 1-0 έκανε ο Ταλιαφίκο στο 19′, στη συνέχεια ο Μπέργκχαους στο 33′ έκανε το 2-0 και ο Αλέ στο 38′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο «Αίαντας» περίμενε το τελευταίο κομμάτι του ματς για σημειώσει άλλα δύο τέρματα και να ολοκληρώσει τον θρίαμβο. Ο Μπρόμπεϊ στο 85′ έκανε το 4-0 και τέλος, ο Άλβαρες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 5-0.