Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι γονείς ενός 6χρονου παιδιού στην Πάτρα, οι οποίοι αγανάκτησαν με τα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Εδώ και ένα χρόνο, η νεαρή μητέρα και ο σύζυγός της (ναυτικός στο επάγγελμα), διαπίστωσαν ότι το 6χρονο τότε κορίτσι τους είχε πρόβλημα στα μάτια, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr.

Το σοβαρό πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο παιδί

Απευθύνθηκαν αμέσως εκεί, σε παιδοοφθαλμίατρο, που άμεσα τους εξυπηρέτησε με μεσημεριανό ραντεβού. Διαπιστώθηκε ότι η μικρή είχε στραβισμό και 4 βαθμούς μυωπία.

Η γιατρός τούς έδωσε οδηγίες για γυαλιά και τους είπε ότι θα πρέπει να ξαναδεί τη μικρή μετά. Όντως, αυτό συνέβη, η οικογένεια τηλεφωνούσε για ραντεβού πρωινό, δεν υπήρχε και τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν απογευματινό και να πληρώσουν 60 ευρώ την επίσκεψη. Όμως, θα έπρεπε η μικρή να επανεξετασθεί κοντά στο Πάσχα.

Εδώ και 3 περίπου μήνες, η μητέρα όπως λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με την γιατρό, αλλά όπως την ενημερώνουν δια τηλεφώνου, αυτό δεν είναι εφικτό! Συνεχώς της έλεγαν να ξαναπάρει, στο τέλος της πρότειναν να επικοινωνήσει μετά τις γιορτές κι όντως αυτό έκανε. Σε εκείνο το τηλεφώνημα την ειδοποίησαν να καλέσει στις 11 Μαΐου.

  • Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Σάλος με την καταγγελία ότι γιατρός απέτρεψε 46χρονο να πάει στο νοσοκομείο – Τι απαντά ο ίδιος

Όντως, χθες το πρωί πήρε τηλέφωνο. Μάταια όμως. «Δεν υπάρχει ραντεβού, μόνο απογευματινό», τους είπε. Και τους πρότεινε να ξαναπάρουν τον Ιούνιο. «Μα μου είπατε να πάρω συγκεκριμένη ημερομηνία, ότι όντως θα υπήρχε ελεύθερο ραντεβού», ήταν η απορία της μάνας η οποία… έπεσε στον βρόντο.

Το παιδί ενδέχεται να πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα

Υπήρξε μεγάλη ένταση και με τον πατέρα της 7χρονης μαθήτριας της Α’ Δημοτικού και τελικά τους προτάθηκε να τηλεφωνήσουν κατά τις 25 Μαΐου μήπως και βρεθεί ραντεβού, αφού το παιδί ενδέχεται να πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Το πρόβλημα με τα ραντεβού στα πρωινά ιατρεία είναι γνωστό σε όλη τη χώρα. Η εξέταση είναι δωρεάν για ασφαλισμένους, ενώ τα απογευματινά ιατρεία πληρώνονται και μάλιστα πανάκριβα, καθώς από το «εισιτήριο» έχει να λαμβάνει χρήματα και ο γιατρός του Δημοσίου.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσούνη
Επόμενο άρθροΜεντβέντεφ: Νέες απειλές μετά την ανακοίνωση της Φινλανδίας για το ΝΑΤΟ – «Η σύγκρουση μπορεί να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο»