Νέες έρευνες από δικαστές κι ΕΛΑΣ για ύποπτες ενέργειες στον «βιασμό» της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική έρευνα από δικαστικές κι αστυνομικές αρχές για έναν ύποπτο θάνατο, για ξυλοδαρμούς , για απάτες κι άλλες παράνομες ενέργειες με ενδεχόμενη εμπλοκή κρατικών λειτουργών, φαίνεται να πραγματοποιείται –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- για πρόσωπα που έχουν πιθανόν άμεση ή έμμεση σχέση με την καταγγελία του «βιασμού» της 24χρονης Γεωργίας Μ. στην Θεσσαλονίκη.

Κι όλα αυτά παράλληλα με την εισαγγελική πρόταση που εκδόθηκε προ μερικών ημερών, σύμφωνα με την οποία η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε το βιασμό της παραμονή Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις Αρχές». Καταγράφοντας η δικαστική λειτουργός μία σειρά από λόγους (κι ανάμεσα σε αυτούς τα πορίσματα τοξικολογικών εξετάσεων, οι μαρτυρίες τουλάχιστον 6-7 ατόμων και το βιντεοληπτικό υλικό) από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως κακοποίηση της 24χρονης κι ότι υπήρξε σκοπιμότητα στη σχετική καταγγελία.

Η πρόταση αυτή αποτελεί μία πλήρη επιβεβαίωση των διαδοχικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας, τους προηγούμενους μήνες στα οποία καταγράφονταν τουλάχιστον δέκα σημαντικά ερωτήματα για τον καταγγελλόμενο «ομαδικό βιασμό» της 24χρονης που θεωρήθηκε «βεβαιότητα» και προκλήθηκε σύγχυση και συγκινησιακή φόρτιση στην κοινή γνώμη με διαδηλώσεις , απειλές κατά υποτιθέμενων «βιαστών» κλπ. Με αναφορές πλέον για απατηλές ενέργειες , ενώ η 24χρονη καλείται να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Είναι ενδεικτικά τα δημοσιεύματα στο «Το Βήμα της Κυριακής» στις 20 Φεβρουαρίου και  στις 9 Φεβρουαρίου 2022. Σε αυτά σημειωνόταν ότι η η αλληλουχία των μαρτυριών από παρισταμένους στο πάρτι κι υπαλλήλων του ξενοδοχείου αναδείκνυε ότι η 24χρονη δεν παρασύρθηκε σε κάποιο δωμάτιο για να κακοποιηθεί μαζικά , όπως υποστήριζε . Όπως σημειωνόταν η 24χρονη αφού επέστρεψε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι απεχώρησε μαζί με νεαρό σε άλλο δωμάτιο, χωρίς να υπάρχει ίχνος βίας. Με ερευνώμενο ζήτημα γιατί η 24χρονη προχώρησε –σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα- σε αυτή την ψευδη καταγγελία . Κι αν αυτό οφείλεται σε προσπάθεια δικαιολόγησης της «εξαφάνισης» της για πολλές ώρες απέναντι σε άλλα πρόσωπα από το προσωπικό περιβάλλον της ή υπήρχαν άλλες μεθοδεύσεις . Με την πλευρά της 24χρονης να υποστηρίζει ακόμη μέσω των νομικών εκπροσώπων της ότι «η καταγγελία της ήταν ακριβής»

Όμως η παράλληλη έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών έχει σειρά άλλων σημαντικών στοχεύσεων. Πρώτον για να διερευνηθεί αρχικά ενδελεχώς ο καταγγελλόμενος άγριος ξυλοδαρμός σε ήδη κατασχεθέν ΙΧ από γνωστούς της 24χρονης ενός νεαρού «μετρ» που φαίνεται ότι συμμετείχε στο πάρτι και στον οποίο αποδιδόταν τάχα ότι «βοήθησε τους βιαστές». Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη κακοποίηση του νεαρού –στην συνέχεια της καταγγελίας της για «βιασμό»- μνημονεύεται ότι ήταν παρούσα η Γεωργία Μπ. με αναφορές ότι δεν προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Επιπλέον ερευνάται περιστατικό με απειλές και ξυλοδαρμούς σε κατοικία στην Θεσσαλονίκη από επίσης γνωστό της 24χρονης εναντίον του προαναφερόμενου νεαρού στο οποίο δηλώθηκε ότι ήταν παρόντες και «κουκουλοφόροι αστυνομικοί» κρίσιμης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα έχει προκύψει σειρά επαφών του ίδιου γνωστού της 24χρονης και με άλλους αστυνομικούς, οι οποίες ερευνώνται. Ακόμη εξετάζεται από δικαστικούς λειτουργούς περιστατικό αμφισβητούμενης «αυτοχειρίας» που σχετίζεται με ακίνητο στην Θεσσαλονίκη και το οποίο αφορά πάλι άτομα που ήξεραν την 24χρονη. Επιπλέον ερευνάται ο τρόπος διακίνησης βίντεο που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον «ομαδικό βιασμό της 24χρονης» την Πρωτοχρονιά και έχουν εντοπισθεί τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σχετική μεθόδευση. Τελος από τις δικαστικές αρχες εξετάζονται υποθέσεις με απάτη ύψους 411.000 ευρώ σε βάρος γεωργικού συνεταιρισμού το 2016, περίπτωση άγριων ξυλοδαρμών ιδιωτών λόγω εταιρικού ανταγωνισμού αλλά και αναφορές για ξέπλυμα χρήματος σε συνεταιριστική τράπεζα όπως και δημιουργία εικονικών εταιρειών με πρωταγωνιστές πρόσωπα που φέρεται να σχετίζονται με την 24χρονη. Με τους ίδιους ν αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή και να δηλώνουν σε υπομνήματα τους ότι δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επιλήψιμη ενέργεια.