Η πρώτη «μάχη» των τελικών της Ανατολής, το ασύλληπτο ρεκόρ των Σέλτικς και η… εκδίκηση (pics & vids)

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Χιτ και Σέλτικς θα κονταριστούν απόψε (03:30) στο Μαϊάμι για το Game 1 της σειράς των τελικών της Ανατολής.

Οι Κέλτες ήταν εντυπωσιακοί στο Game 7 κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήταν πιο γεμάτοι, πιο έτοιμοι και κυρίως πιο πολλοί και έτσι πήραν εκείνοι το… χρυσό εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά, οι Χιτ με ηγέτη τον Τζίμι Μπάτλερ και παίζοντας το δικό τους μπάσκετ επικράτησαν με 4-2 στη σειρά με τους Σίξερς, όντας σαφώς ανώτεροι από την ομάδα της Φιλαδέλφεια και φτάνουμε στο σήμερα.

Στο κρίσιμο ραντεβού των δύο ομάδων. Στη μεγάλη «μάχη». Σε μια άτυπη ρεβάνς ουσιαστικά, καθώς οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά πριν δύο χρόνια σε τελικό περιφέρειας, στη φούσκα του 2020, όπου οι Σέλτικς αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Χιτ.

Στόχος η… εκδίκηση λοιπόν για τους Κέλτες. Και γι αυτό θα παλέψουν, αρχής γεννομένης από απόψε, με σύμμαχο την εμπειρία τους, η οποία κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περνάει με την ιστορική επίδοση που έχουν.

Συγκεκριμένα, η Βοστώνη με την πρόκριση κόντρα στο Μιλγουόκι, έχει καταφέρει να βρίσκεται στους μισούς τελικούς Ανατολής στην ιστορία της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Συνολικά, έφτασε τις 37 σεζόν με παρουσία στους τελικούς Ανατολής, ενώ έχει κατακτήσει 17 τίτλους.

Ο τελευταίος τίτλος των Σέλτικς είχε έρθει το 2008, ενώ τελευταία φορά που πέρασαν σε τελικούς ήταν το 2010, όμως οι Λέικερς του Κόμπι είχαν φορέσει τα δαχτυλίδια στο τέλος του δρόμου. Στους τέσσερις τελευταίους τελικούς περιφέρεις μετρούν ισάριθμους αποκλεισμούς. Δύο από τους Καβς και δύο από το Μαϊάμι, την ομάδα δηλαδή που θα αντιμετωπίσουν και φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πράξη νο1 ενδέχεται να λείπει ο Μάρκους Σμαρτ, καθώς μια ενόχληση στο πόδι καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του.

Από την άλλη, χωρίς τον Κάιλ Λάουρι θα αγωνιστούν οι Μαϊάμι Χιτ στην πρώτη αναμέτρηση για τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, καθώς ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο του ποδιού του.