Πούτιν: «Είναι σοβαρά άρρωστος» υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της MI6 στη Ρωσία – Νέο βίντεο που προκαλεί ερωτήματα

Το θρίλερ με την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζεται. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι «αρκετά σοβαρά άρρωστος», δήλωσε πρώην αξιωματούχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το Newsweek.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίστοφερ Στιλ, πρώην αξιωματικός της MI6, της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος  διηύθυνε το γραφείο της υπηρεσίας για τη Ρωσία μεταξύ 2006 και 2009, δήλωσε: «Σίγουρα, από όσα ακούμε από πηγές στη Ρωσία και αλλού, είναι ότι ο Πούτιν είναι, στην πραγματικότητα, αρκετά σοβαρά άρρωστος», δήλωσε στο Sky News.

«Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς είναι αυτή η ασθένεια – αν είναι ανίατη ή θανατηφόρα ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά σίγουρα, νομίζω ότι είναι μέρος της εξίσωσης», τόνισε.

Ο Στιλ δεν αποκάλυψε τις πηγές του.

Πώς έγινε γνωστός ο Στιλ

Ο πρώην επικεφαλής της MI6 στη Ρωσία είναι γνωστός από τον «Φάκελο Στιλ», μια έκθεση που εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 και περιείχε ισχυρισμούς για σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ισχυρισμός του για την υγεία του Πούτιν είναι η τελευταία φήμη μέσα σε μια θύελλα εικασιών σχετικά με τον Ρώσο ηγέτη. Ο Ουκρανός στρατηγός, Κιρίλο Μπουντάνοφ δήλωσε επίσης στο Sky News ότι ο Πούτιν βρίσκεται σε «πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος». Ο στρατηγός απέρριψε τους υπαινιγμούς ότι διαδίδει προπαγάνδα.

Το Newsweek επικοινώνησε με το Κρεμλίνο για σχόλια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απάντηση.

Στο συγκεκριμένο άρθρο του το Newsweek υπενθυμίζει την κατάσταση του Πούτιν όταν συνάντηση τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο τον Φεβρουάριο. Τότε, ο Ρώσος πρόεδρος πραγματικά φαινόταν να έχει πρόβλημα αστάθειας.

Πάντως, ειδικοί διαφωνούν σε σχέση με το αν ο Πούτιν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Νέο βίντεο με τον Πούτιν προκαλεί ερωτήματα

Ωστόσο, ένα βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα επαναφέρει τα ερωτήματα για την υγεία του Ρώσου προέδρου. Το βίντεο προέρχεται από μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας και του προέδρου του Τατζικιστάν, Εμομαλί Ραχμόν τη Δευτέρα και πυροδότησε νέες φήμες ότι ο Πούτιν μπορεί να είναι άρρωστος.

Το βίντεο αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες και από τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο Πούτιν φαίνεται να κουνάει συνεχώς τα πόδια του ενώ μιλάει με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν, μια συμπεριφορά που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη συνήθη συμπεριφορά του.

Η ασυνήθιστη συμπεριφορά πιθανόν να έγινε αντιληπτή και από τον Ραχμόν, ο οποίος φαίνεται να κοιτάζει προς τα κάτω τον Πούτιν να κάνει κινήσεις με τα πόδια του, ενώ μιλάει για την ασφάλεια του Τατζικιστάν.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Οι φήμες ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι σοβαρά άρρωστος κυκλοφορούν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως επισημαίνει το Newsweek.