Βηρυτός: Αίσιο τέλος στην ομηρία των τραπεζικών υπαλλήλων – Παραδόθηκε ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της ομηρίας σε τράπεζα της Βηρυτού, όπου ένας Λιβανέζος κρατούσε ομήρους επί σχεδόν έξι ώρες. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος βγήκε από την τράπεζα με τα χέρια ψηλά. Κανείς από τους έξι ομήρους δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Ο ένοπλος εισέβαλε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας, ζητώντας χρήματα από τις δεσμευμένες καταθέσεις του. «Μπήκε με κυνηγετικό όπλο και εύφλεκτα υλικά και απείλησε τους υπαλλήλους για να του δώσουν τις οικονομίες του», σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

  • Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Ο μεγάλος αριθμός παιδιών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν είναι ανεπίτρεπτος

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ μετέδωσε ότι ο άνδρας «απείλησε να αυτοπυρποληθεί αφού σκοτώσει τους πάντες», ενώ κάποια στιγμή «έστρεψε το όπλο του στο κεφάλι του διευθυντή».

Γιατί είχε εισβάλει στην τράπεζα

Σύμφωνα με το NNA, εισέβαλε στην τράπεζα επειδή ο πατέρας του είχε εισαχθεί προσφάτως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αδυνατούσε να καλύψει το οικονομικό κόστος. «Ο αδερφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και χρειάζεται μόνο 5.000 για να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου», είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Ατέφ αλ Σέιχ Χουσέιν, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε σκοπό να παραδοθεί μόλις έπαιρνε τα χρήματά του.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται διαπραγματευτές να ζητούν από τον ένοπλο να απελευθερώσει δύο πελάτες της τράπεζας.

Εδώ και τρία χρόνια, ο Λίβανος διέρχεται μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Το εθνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του και περίπου το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, ενώ τα αυστηρά capital controls έχουν εξοργίσει τους Λιβανέζους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ