ΗΠΑ: Σε προ Covid επίπεδα έφτασε την Κυριακή ο αριθμός των επιβατών αερομεταφορών στη χώρα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες Κυριακή 2,56 εκατομμύρια επιβάτες αεροπορικών εταιριών, τον υψηλότερο αριθμό από τον Δεκέμβριο του 2019 και την πιο πολυσύχναστη ημέρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

Ο αριθμός, ωστόσο, ήταν κάτω από τα 2,88 εκατομμύρια που καταγράφηκαν την ίδια μέρα το 2019 στο τέλος της περιόδου των αυξημένων ταξιδιών στις ΗΠΑ λόγω της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών.

  • Διαβάστε επίσης: CNBC: Οι τρεις οικονομίες που επωφελούνται από τον ουκρανικό πόλεμο

Πολύ λίγες οι ακυρώσεις

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν πολύ λίγες ακυρώσεις κατά την ταξιδιωτική περίοδο των διακοπών, συμπεριλαμβανομένων 177 χθες Κυριακή και 36 σήμερα. Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζετζ δήλωσε το Σάββατο στο Twitter ότι η Παρασκευή «πήγε καλά στην απόδοση της χρονικής συνέπειας των αεροπορικών πτήσεων, με ποσοστά ακύρωσης και καθυστερήσεων στο 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα».

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν 13% λιγότερες εσωτερικές πτήσεις κατά την οκταήμερη περίοδο μετακινήσεων της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Cirium. Ωστόσο οι πτήσεις έγιναν συχνά με μεγαλύτερα αεροπλάνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες και ο Μπούτιτζετζ συγκρούστηκαν για μήνες για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το καλοκαίρι που οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες διαταράξεις πτήσεων και ώθησαν το υπουργείο να πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ