Αυστρία: Ακροδεξιός συνωμοσιολόγος κρατούσε έξι παιδιά κλεισμένα σε κελάρι

Έξι παιδιά βρετανικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, βρέθηκαν να ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κελάρι στην Αυστρία, σε ένα παράνομο κρησφύγετο, με έναν 54χρονο Αυστριακό, που φέρεται να έχει εμμονή με θεωρίες συνωμοσίας, και την σύζυγό του, 40 ετών.

Τα παιδιά ανακαλύφθηκαν στο παράνομο κρησφύγετο στο μικρό χωριό Obritz, μετά την εισβολή της αστυνομίας, η οποία επενέβη αφού προηγήθηκε ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο 54χρονος άνδρας φέρεται να επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικούς λειτουργούς, σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηθοποιός σε ταινία που πάει για Όσκαρ κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Erich Greil, δήλωσε μετά την ανακάλυψη ότι ο άνδρας τού είχε πει κάποτε ότι είχε δέκα παιδιά και ότι ήθελε «ένα κελάρι για κάθε παιδί».

Ακροδεξιός εξτρεμιστής ο 54χρονος

Ο άνδρας φέρεται να ανήκε στην «Reichsbürger», μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι η γερμανική αυτοκρατορία εξακολουθεί να υφίσταται όπως πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι το σημερινό γερμανικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διοικητικό κατασκεύασμα!

Πιστεύεται ότι η οικογένεια, αποτελούμενη από τα έξι παιδιά ηλικίας επτά μηνών έως πέντε ετών, ζούσε στο κελάρι, το οποίο είχε πωληθεί σε μια αγγλική εταιρεία, για αρκετούς μήνες.

Υπήρξαν καταγγελίες από ανήσυχους κατοίκους της περιοχής, που άκουγαν φωνές παιδιών τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εμπλακούν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Επιτέθηκε στους κοινωνικούς λειτουργούς

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού, την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο άνδρας, στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο κτίριο. Κλήθηκε η αστυνομία και τον συνέλαβε αργότερα.

Όταν η αστυνομία μπήκε στο υπόγειο, βρήκε τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα.

Τα υπόγεια είχαν ανακαινιστεί, ώστε να διαθέτουν πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά είχαν «ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής» και κρίθηκαν «ακατάλληλα για παιδιά».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το κελάρι

Το κελάρι είχε προσαρμοστεί και είχαν προστεθεί πολλαπλές κάμερες ασφαλείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας άρχισε να ασχολείται περισσότερο με θεωρίες συνωμοσίας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι ντόπιοι περιέγραψαν τον 54χρονο ως «έξυπνο», αλλά άφησαν επίσης να εννοηθεί ότι συνδεόταν με ομάδες θεωριών συνωμοσίας.

Τα παιδιά λέγεται ότι δεν ήταν κλειδωμένα ή παραμελημένα, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στην Telegraph. Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση.

Έκτοτε, έχουν τεθεί υπό κρατική φροντίδα, καθώς υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη αποδείξεων ως προς την ταυτότητά τους.

Μυστήριο με την ταυτότητα των παιδιών

Στην Αυστρία, όλες οι γεννήσεις πρέπει να καταγράφονται βάσει του νόμου στις τοπικές αρχές, αλλά δεν έχουν βρεθεί αρχεία για κανένα από τα έξι παιδιά.

Οι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εργαζόταν ο πατέρας τους.

Μια ομάδα μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Reichsbürger» συνελήφθη στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους, με την κατηγορία ότι είχε σχέδιο πραξικοπήματος και ανατροπής της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής έρευνας, η αστυνομία βρήκε έναν κατάλογο με 18 πολιτικούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τους οποίους η ομάδα φέρεται να σχεδίαζε να εκτελέσει.

Η ακροδεξιά οργάνωση σχεδίαζε, μάλιστα, να τοποθετήσει ως ηγέτη ένα πρώην μέλος της γερμανικής βασιλικής οικογένειας – τον 71χρονο Heinrich XIII, πρίγκιπα του Reuss.