Αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία: Μεγαλώνει η αγωνία – Χάθηκε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Η Κολομβία περιμένει ακόμα με αγωνία νέα για τα τέσσερα παιδιά τα οποία επέζησαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος, αλλά χάθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου στο νότιο τμήμα της χώρας την 1η Μαΐου. Χθες Πέμπτη όμως σκύλος του στρατού που συμμετείχε στις έρευνες χάθηκε με τη σειρά του στην πυκνή βλάστηση.

Ο Ουίλσον, βελγικός ποιμενικός, έξι ετών, «εξαφανίστηκε στις ζούγκλες της Κακετά και της Γουαβιάρε», ανέφερε ο στρατός μέσω Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ με τα αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία – Ρίχνουν φυλλάδια και κιτ επιβίωσης στη ζούγκλα

Είναι εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα

Μαζί με δεκάδες άλλους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ο Ουίλσον συμμετείχε από την αρχή στις επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων για να βρεθούν τα παιδιά.

Ηλικίας 13, 9, 4 και 1 έτους –το μεγαλύτερο και το μικρότερο είναι κορίτσια– τα παιδιά περιπλανιούνται μόνα τους στην κολομβιανή ζούγκλα για κάπου σαράντα ημέρες μετά τη συντριβή την Πρωτομαγιά του Cessna 206 στο οποίο επέβαιναν, μαζί με τη μητέρα τους και άλλους δύο ενήλικους. Και οι τρεις ενήλικοι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, τα πτώματά τους ανακτήθηκαν από στρατιωτικούς στον τόπο όπου κατέπεσε το μικρό αεροπλάνο.

Τα παιδιά, που ανήκουν στη φυλή αυτοχθόνων Ουιτότο, είναι εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα και ξέρουν πώς να επιβιώσουν, σύμφωνα με συγγενείς τους.

Όμως οι πιθανότητές τους να επιζήσουν μειώνονται κάθε ημέρα που περνάει στο εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον όπου αναζητούν λεία ιαγουάροι, πούμα, ερπετά και άλλα αρπακτικά.

Στην περιοχή αυτή εξάλλου δρουν διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, συγκεκριμένα μέλη ομάδας με την οποία διακόπηκαν πρόσφατα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Στα τέλη Μαΐου, ο στρατός ανέφερε πως πιθανόν πέρασε «πολύ κοντά» από τα αγνοούμενα παιδιά.

Ήταν ο σκύλος Ουίλσον αυτός που βρήκε μέσα στην πυκνή βλάστηση το μπιμπερό της Κριστίν, του νηπίου 11 μηνών.

Πάντα σύμφωνα με τον στρατό, «μια από τις υποθέσεις» για την εξαφάνιση του σκύλου είναι πως «εξαιτίας της περιπλοκότητας του εδάφους, της υγρασίας και των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, αποπροσανατολίστηκε».

Ωστόσο, ο στρατός ανέφερε επίσης πως βρέθηκαν «ίχνη που μπορεί να ανήκουν σε παιδιά, κοντά σε ίχνη που μπορεί να είναι αυτά του σκύλου», χωρίς να διευκρινίσει αν κάνει τη δεύτερη υπόθεση πως ο Ουίλσον και τα παιδιά βάδιζαν πλάι-πλάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ