Αλέξης Τσίπρας: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 10:30 έκτακτη ωριαία συνέντευξη Τύπου για ζητήματα της Οικονομίας, στο Ζάππειο Μέγαρο και μετά θα αναχωρήσει για προγραμματισμένη περιοδεία στη Λάρισα.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στο Χαλάνδρι τα βασικά σημεία του οικονομικού του προγράμματος σε εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους» ενώ σήμερα αναμένεται να τα εξειδικεύσει στο φόντο της σφοδρής πολιτική αντιπαράθεσης για το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για Υγεία και «προοδευτική» αντιπολίτευση – Δυναμιτίζουν το κλίμα άστοχες δηλώσεις

Ξεκινώντας την εισαγωγική ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και να αποκαλύψουμε τα ψέματα που αυτό περιλαμβάνει.

Η κυβέρνηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας για τη χώρα που αποτελεί και το πραγματικό οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που κρύβεται πίσω από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις.

Αλήθεια πρώτη: Το πρόγραμμα σταθερότητα περιλαμβάνει μόνο ένα μέτρο από το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

Δεν περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση ΕΝΦΙΑ για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές, την αύξηση νοσηλευτικού προσωπικού και άλλα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΝΔ για μέτρα.

Δεν περιλαμβάνει την αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών, την αύξηση δικαιούχων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και πολλά άλλα.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και θα μπορούσα να μιλάω για πολλά λεπτά ακόμα, είπε ο κ. Τσίπρας