Ηράκλειο: Τους υποσχέθηκαν ότι θα έχουν μεγάλες αποδώσεις και τους «άρπαξαν» 64.000 ευρώ

Ένα καλοστημένο κόλπο έβαλαν σε εφαρμογή πέντε «αετονύχηδες» Βουλγαρικής καταγωγής καταφέρνοντας μέσω τηλεφωνικής  εξαπάτησης να αρπάξουν από δύο Επαγγελματίες του Ηρακλείου 64.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου  δύο υποθέσεις απάτης μέσω υπολογιστών, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Οι ηλεκτρονικές  εξαπατήσεις  διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών στο Ηράκλειο και η δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι από τις 27.04.2020 έως και 15.05.2020, κατάφεραν να αποσπάσουν 64 χιλιάδες ευρώ από δύο επαγγελματίες του Ηρακλείου.

Οι φερόμενοι ως δράστες είναι από τη Βουλγαρία και είναι 65, 63, 46, 42 και 41 ετών, ενώ τα θύματά τους είναι 49 και 38 ετών. Οι πέντε αλλοδαποί τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως εκπροσώπους ή διευθυντικά στελέχη γνωστής υπαρκτής επενδυτικής εταιρίας και τους έπειθαν να τους καταβάλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό, με στόχο επενδυτικούς σκοπούς. Φυσικά τα χρήματα έκαναν φτερά μαζί με τους «επενδυτές»  Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.