Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορονοϊό – Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Δωρεάν για όλους τους πολίτες θα είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις  με τις πρώτες παραδόσεις, αρχές του 2021. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας χρησιμοποιείται ηδη για την παρασκευή τους και η αποτελεσματικότητα τους φαίνεται να αγγίζει το 95%.

Ο εμβολιασμός θα ειναι προαιρετικός αλλά αναγκαίος αν θέλουμε όπως τονίζουν οι ειδικοί να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να νικήσουμε τον φονικό ιό. Μέχρι τότε ανάχωμα στην πανδημία που σαρώνει τη χώρα είναι η πιστή τήρηση των μέτρων.

Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, και να αρχίσουμε σταδιακά να εμβολιάζουμε συμπολίτες μας, ώστε να χτίσουμε ανοσία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τόνισε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόσθεσε ότι «μαζί με αυτό θα υπάρχει και η μάσκα, η προφύλαξη, ο σεβασμός στις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες. Να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Ο πλανήτης ζει μια τεράστια περιπέτεια. Η τήρηση των μέτρων θα έχει θετική κατάληξη για εμάς».

Το μήνυμα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό και ότι δεν πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος, απηύθυνε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου